Yetişkin Psikoterapisi

Gelişen ve zorlaşan yaşam şartlarında herkes büyük bir koşuşturmacanın içerisinde kaybolmakta ve zaman zaman yalnızlaşmaktadır. Bu da kendimizi ve çevremizi yeterince anlayamamayı, yenilikleri keşfedememeyi, yüklerimizin altında ezilmeyi beraberinde getirmektedir. Bireyler bu koşturmacalı yaşam içerisinde bazen baş etmekte zorlandıkları sorunlarla karşılaşırlar ve yardım almak için terapiye gelirler.

Bireysel terapi, terapist ve danışanın birebir görüşmelerini kapsayan bir süreçtir.

Öncelikle danışanın terapiye gelme nedenleri, sorunları ve beklentileri konuşulur, detaylandırılır ve amaçlar netleştirilir.

Danışana bir plan çerçevesi oluşturulur.

Terapi süreci tanı boyutunda bir ruhsal problem yaşayan kişilerle de ,tanı boyutunda olmayan ama işlevsellik açısından günlük yaşamında sıkıntılar yaşayan, yaşam kalitesi düşen kişilerle de yürütülebilir.

İletişim problemleri, uykusuzluk, iştahsızlık, kendini ifade etme zorluğu, sürekli tekrar eden olumsuz yaşantılar, kendine güven problemleri, insan ilişkilerinde başarısızlıklar, kaygılar, öfke problemleri en çok başvurulan sorunlar arasında sıralanabilir.

Bireysel terapi yaşamsal sıkıntılarla sağlıklı baş etme becerileri geliştirmeyi öğrenme sürecidir. Duygu düzenleme, problem çözme, sağlıklı iletişim kurma, sosyal ilişkilerde başarı gibi beceriler gelişmeye başlar. Bireyin nitelikli bir yaşam için çabalamasına yardımcı olur. Kişinin iyi olma halinin arttırılması hedeftir.

Kişiler en çok terapiye başlama sürecine karar verme aşamasında zorlanmaktadırlar. İlk adımı atmak genellikle zor olmaktadır. Ancak böyle bir arayışta olan birey bunu erteledikçe sorunlarının çözümünden uzaklaştığını ve yaşamının kalitesinden ödün verdiğini unutmamalıdır.

Yetişkinlerle çalıştığımız başlıca çalışma alanları şunlardır:

· Kronik Yaşam Sorunları

· Yaşamsal Krizler

· İlişki Sorunları

· Bağlanma Sorunları

· Kişilik Bozuklukları

· Duygudurum Bozuklukları (Depresyon, Bipolar Bozukluk, Kronik Mutsuzluk)

· Kaygı ve İlişkili Bozukluklar (Panik Atak, Panik Bozukluk, Sosyal Anksiyete Bozukluğu, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, Travma Sonrası Stres Bozukluğu)

· Fobiler (Korkular)

· Sınav Kaygısı

· İş ve Performans Kaygısı

· Öfke Kontrol Sorunları

· Stres ve Stresle Başa Çıkma

· Psikosomatik Bozukluklar

· Kayıp ve Yas Süreci

· Uyum ve Adaptasyon Sorunları

· İletişim Sorunları

· Karar Verme Zorlukları

· Hamilelik Öncesi ve Sonrası Destek

· İnternet ve Oyun Bağımlılığı

· Kariyer Belirleme ve Mesleki Rehberlik